Főtt tojás, 1-2 összetevő, fűszerek és kész a finom tojáskrém!
Egyesek szerint a tojás egészséges, mások szerint nem az, mert hogy emeli a koleszterinszintet. Nos, az igazság az, hogy az érelmeszesedés vakcina magyar feltalálója szerint a koleszterint a szervezetünk termeli és azt táplálkozással csak 5% -os mértékben tudjuk befolyásolni, így olyan, hogy koleszterin diéta, nem létezik!
5 dkg vaj vagy kókuszolaj - én most ezutóbbit használtam
kevés mustár - ízlés szerint
1 kiskanál kurkuma por
himalája só - ízlés szerint
frissen őrölt bors - feketebors, rózsabors, fehérbors
friss petrezselyem
friss zöldhagyma
2014. október 22.
Az egészséges étrend az úgynevezett vegyes étrend, melybe pl a tojás is beletartozik.
3 tojásból két főre 2-3 alkalomra elegendő tojáskrémet készíthetsz... minden jóval!Hozzávalók:
3 db főtt tojás5 dkg vaj vagy kókuszolaj - én most ezutóbbit használtam
kevés mustár - ízlés szerint
1 kiskanál kurkuma por
himalája só - ízlés szerint
frissen őrölt bors - feketebors, rózsabors, fehérbors
friss petrezselyem
friss zöldhagyma
Elkészítése:
A tojásokat főzd keményre, majd tedd késes aprítóba, vagy villával törd össze. Én a késes aprítót választottam.
Beletettem a tojásokat, hozzáadtam egy kevés mustárt és a lágy kókuszolajat, majd mehetett is bele a kurkuma, a só és a frissen őrölt bors is! Ezt jól összedaráltam, de villával is remekül ki lehet keverni. Ez krém akár így is fogyasztható annak, aki nem szereti pl. a hagymát. Én most egy kis friss zöldet is tettem hozzá.
Tehát a zöldhagymát és a petrezselymet összevágtam, majd ezt is a krémhez kevertem. A kész krémet tálkába szedtem, a tetejét hagymakarikával és petrezselyemmel díszítettem.
Az így készült tojáskrémben igazán egy éjszaka alatt érnek össze az ízek, de az elkészítés után akár azonnal tálalható. Nagyon finom pirítósra kenve!
Jó étvágyat!
Beletettem a tojásokat, hozzáadtam egy kevés mustárt és a lágy kókuszolajat, majd mehetett is bele a kurkuma, a só és a frissen őrölt bors is! Ezt jól összedaráltam, de villával is remekül ki lehet keverni. Ez krém akár így is fogyasztható annak, aki nem szereti pl. a hagymát. Én most egy kis friss zöldet is tettem hozzá.
Tehát a zöldhagymát és a petrezselymet összevágtam, majd ezt is a krémhez kevertem. A kész krémet tálkába szedtem, a tetejét hagymakarikával és petrezselyemmel díszítettem.
Az így készült tojáskrémben igazán egy éjszaka alatt érnek össze az ízek, de az elkészítés után akár azonnal tálalható. Nagyon finom pirítósra kenve!
Jó étvágyat!
Papp Anikó
BioWell tanácsadó
fitoterapeuta természetgyógyász
2014. október 22.