Édesszájúak figyelem! Szerintem világszám recept következik!
Régen nagyon édesszájú voltam, egy csésze kávét pl. 3 cukorral ittam. Amióta áttértem a nyírfacukorra, az édes ízre annyira nem vágyom, de a csokoládét.... azt sajnos nem tudom elfelejteni!!!
Viszont amióta nyírfát használok, azóta a szervezetem nem tolerálja a cukrot, és ennek hangot is ad... csúnya hasmorgással. Ráadásul mindig este szeretném megajándékozni magam a hosszú nap után egy kis .... csokiiiiiiiivaaaaal!
Sokáig gondolkodtam, hogy hogy a fenébe váltsam ki a csokit... mert az nekem kell, hát nem mondhat le mindenről az ember!!!!
Éééééés, tádám!
Jelentem megtalááááltam! :-)
Határtalan öröm s boldogság... ezentúl nem kell lemondanom a csokoládéról, nem kell hallgatnom a hasam morajlását, ha egy kis édességet szeretnék!
3 ek cukrozatlan holland kakaópor
15 gr fehérjepor ha ez nincs akkor tejpor - én vaníliás peak fehérjeport tettem most bele, mert az van itthon
1 ek porrá őrölt nyírfacukor - én kávédarálóban szoktam megőrölni
50 gr KÓKUSZOLAJ!!!
forma - mibe a csokid öntheted, pl szilikon vagy fóliával bélelt bármilyen forma
Óvatosan kivettem a formából és készítettem róla pár képet mielőtt megkóstoltam.
Íme ez volt az: A csokim nem túl puha és nem omlós, könnyen törik a hullámok mentén. Nem túl édes és kissé poros hatása van a kakaóportól, de ettől még nagyon finom. A maradékot hűtőben kell tárolni, mivel a benne lévő kókuszolaj már 24 fok körül olvasni kezd.
Nagy lelkesedésemben, jártamban keltemben, megláttam, hogy van egy kis főtt, de már száraz kókuszdarálékom - ami a növényi tejfőzőgépem által készített kókusztej után maradt, ezt mindig felhasználom valamilyen süteménybe, mert az okos háziasszony nem dob ki semmit, csak átalakít és hasznosít!
Mivel egy ilyen csoki összeállítása pár perc, így készítettem egy másik táblát is, amibe + 1 evőkanál kókuszdarálékot is tettem. Ehhez kicsivel több kókuszolaj is került, hogy folyós legyen. Ez is nagyon fincsi lett, és ezzel még nincs vége a csokikészítésnek! Hirtelen nagyon sok ötlet kering a fejemben, hogy hogyan lehet továbbfejleszteni az alapreceptet.
Néhány gyors tipp, tehetsz a csokidba:
- aszalt gyümölcsöt, mazsolát, aszalt szilvát, goji bogyót
- durvára darált diót, mogyorót, kesudiót, mandulát
- házi kekszdarabokat ... a többi a kreativitásodra van bízva!Szerintem ez a házi csoki remek alternatívája a cukros csokoládénak!
Viszont amióta nyírfát használok, azóta a szervezetem nem tolerálja a cukrot, és ennek hangot is ad... csúnya hasmorgással. Ráadásul mindig este szeretném megajándékozni magam a hosszú nap után egy kis .... csokiiiiiiiivaaaaal!
Sokáig gondolkodtam, hogy hogy a fenébe váltsam ki a csokit... mert az nekem kell, hát nem mondhat le mindenről az ember!!!!
Éééééés, tádám!
Jelentem megtalááááltam! :-)
Határtalan öröm s boldogság... ezentúl nem kell lemondanom a csokoládéról, nem kell hallgatnom a hasam morajlását, ha egy kis édességet szeretnék!
Hogyan készítheted el a házi cukormentes csokoládédat? Hát így ...
Hozzávalók:3 ek cukrozatlan holland kakaópor
15 gr fehérjepor ha ez nincs akkor tejpor - én vaníliás peak fehérjeport tettem most bele, mert az van itthon
1 ek porrá őrölt nyírfacukor - én kávédarálóban szoktam megőrölni
50 gr KÓKUSZOLAJ!!!
forma - mibe a csokid öntheted, pl szilikon vagy fóliával bélelt bármilyen forma
Elkészítése:
Tedd egy tálba a 3 kanál kakaóport, ha nagyon darabos át is szitálhatod, én csak kanállal szoktam szétnyomkodni. Ehhez tedd hozzá a fehérjeport vagy tejport, az őrölt nyírfacukrot, jól keverd össze. A kókuszolajat mikróban kicsit olvaszd fel - nem forrósítani kell, csak olvasztani, hogy ne legyen darabos - és öntsd a szárazanyaghoz. Ezután egy gyors keverés és öntheted is a formádba. Nekem van egy szilikon hullámos aljú kenyérsütő formám - biztosan sokatoknak van ilyen vagy hasonló - ebbe öntöttem a csokimasszát. Akinek ilyen nincs, megteszi bármilyen lapos aljú edény, amit folpackkal bélelve hasonlóan használhattok. A formába öntés után tedd a fagyasztóba a csokit, ahogy én is tettem, majd... vártam és vártam kemény 10-20 percet... és el is készült!Óvatosan kivettem a formából és készítettem róla pár képet mielőtt megkóstoltam.
Íme ez volt az: A csokim nem túl puha és nem omlós, könnyen törik a hullámok mentén. Nem túl édes és kissé poros hatása van a kakaóportól, de ettől még nagyon finom. A maradékot hűtőben kell tárolni, mivel a benne lévő kókuszolaj már 24 fok körül olvasni kezd.
Nagy lelkesedésemben, jártamban keltemben, megláttam, hogy van egy kis főtt, de már száraz kókuszdarálékom - ami a növényi tejfőzőgépem által készített kókusztej után maradt, ezt mindig felhasználom valamilyen süteménybe, mert az okos háziasszony nem dob ki semmit, csak átalakít és hasznosít!
Mivel egy ilyen csoki összeállítása pár perc, így készítettem egy másik táblát is, amibe + 1 evőkanál kókuszdarálékot is tettem. Ehhez kicsivel több kókuszolaj is került, hogy folyós legyen. Ez is nagyon fincsi lett, és ezzel még nincs vége a csokikészítésnek! Hirtelen nagyon sok ötlet kering a fejemben, hogy hogyan lehet továbbfejleszteni az alapreceptet.
Néhány gyors tipp, tehetsz a csokidba:
- aszalt gyümölcsöt, mazsolát, aszalt szilvát, goji bogyót
- durvára darált diót, mogyorót, kesudiót, mandulát
- házi kekszdarabokat ... a többi a kreativitásodra van bízva!
Szerintem ez a házi csoki remek alternatívája a cukros csokoládénak!
Házi cukormentes bon-bon
Házi cukormentes csokoládéval és házi cukormentes málnalekvárral rétegezett puding, házi cukormentes szív alakú pasztillával!
A bonbonformáknak csak az aljába tegyél a masszából, így nem bon-bon, hanem csak egy pasztilla lesz az eredmény.
Mindenképpen készítsd el, nem fogod megbánni!
Persze ha nem akarsz bajlódni vele és mégis cukormentes csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt: Eritrittel édesített csokoládé 70% kakaótartalommal
Mindenképpen készítsd el, nem fogod megbánni!
Persze ha nem akarsz bajlódni vele és mégis cukormentes csokit szeretnél, akkor nézd meg ezt: Eritrittel édesített csokoládé 70% kakaótartalommal
2015. január 31.
Papp Anikó
BioWell tanácsadó
fitoterapeuta természetgyógyász