BioWell Természetes Egészség és Szépség

BioWell Természetes Egészség és Szépség

Chia puding

2015. július 09. - biowellnatura

Mi is az a chia mag? És hogyan lesz egy magból puding? Ha nem tudod a választ, akkor feltétlenül olvass tovább...

A chia mag teljes értékű fehérjeforrás, kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák. Ezenkívülrengeteg rostot is tartalmaz, melyek finom pici radírként takarítják ki a bél- és emésztőrendszert, ezáltal az több értékes tápanyagot tud felszívni. 
Mindezért érdemes a chia magot legalább heti 1-2 alkalommal bevezetned az étrendedbe!

Hogyan készül egy magból nagyon finom és tápanyagokban értékes PUDING?

Nem fogod elhinni, sokkal egyszerűbben, mint egy hagyományos puding! Lássuk is gyorsan: 

Hozzávalók:
cukormentes lekvár vagy 
Idénygyümölcs - ilyenkor mandarin, banán, narancs, kivi vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök 
étkezési zselatin vagy pektin
2,5 dl növényi tej - esetleg zsírszegény tehéntej 
3 ek chia mag
nyírfacukor ízlés szerint - csak ezt használom, nem kínai xilitet 
pici fahéj
vanília (aroma) 

Elkészítése:

-------------------- 
Rétegezd a pudingot, mert így sokkal látványosabb, étvágygerjesztőbb!
A gyümölcsöket hámozd, majd turmixold össze, ha fagyasztott gyümiből készíted akkor elég ha hagyod, hogy egy kicsit kiengedjen, Egy edénybe öntve rottyants rajta egy keveset és egy kis zselatinnal vagy pektinnel szükség szerint sűríthetsz rajta. Ha lekvárod van otthon, azzal nincs teendő, csak szedd egy pohár vagy edény aljára, ahogyan a turmixolt vagy a sűrített majd kihűtött gyümit is. 
A 2,5 d tejben keverd el a 3 ek chia magot, édesítheted, fűszerezheted ízlésed szerint, majd hagyd állni, tedd a hűtőbe. Időnként keverj rajta egyet, hogy ne álljanak össze a magok. Kb. fél-1 óra múlva a magok elkezdenek zselésedni, ezáltal besűrűsödik az egész és pudingszerűvé válik. Ha már elég sűrű, öntsd a masszát a gyümölcsökre és tálalásig tartsd hűtőben! 

TIPP: ha este készíted el, reggelre tökéletes pudingot kapsz! 

A chia kiváló fehérje forrás, tele egészséges telítetlen omega 3, omega 6 zsírokkal (több található benne, mint a lazacban, tehát ha nem szereted a halat, cseréld chiára!), egészséges rostokkal, kalciummal, vassal, káliummal. A chia magot eredetileg a mayak és aztékok fogyasztották állóképesség növelőnek, ma is a hosszútávfutók és sportolók közkedvelt eledele.

Próbáld ki és fogyaszd rendszeresen!

Kép forrása: happyandsoulconsciousliving.wordpress.com 
2015. április 20. 
Papp Anikó 
BioWell tanácsadó
fitoterapeuta természetgyógyász

A bejegyzés trackback címe:

https://biowellnatura.blog.hu/api/trackback/id/tr237612644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása