Legújabb zabos kedvenc... imádat!
A rizskoch-t biztosan sokan ismeritek.
Nem tudom ki hogy van vele, de én például nagyon ritkán készítettem, mert hosszadalmas az elkészítése, ráadásul a rizst is kevergetni kell a főzés alatt. Ha sütök-főzök, sokfélét csinálok egyszerre, odafigyelek például arra is, hogy ha bekapcsolom a villanysütőt, akkor többfélét is készítsek benne, ha már egyszer jó meleg!
A rizskoch-t azonban főzni is kell, sütni is kell... túl macerás ...
Na de a zabkoch! Jó-jó ezt is kell főzni és sütni is, de sokkal gyorsabb és sokkal egyszerűbb... ugyanolyan finom, viszont energiadúsabb és a rosttartalmáról sem szabad megfeledkezni!
2 dl tej
2 dl víz
250 gr zsírszegény túró
3 tojás
nyírfacukor ízlés szerint
fél narancs- vagy citrom leve
pici fahéj
mazsola
pici szódabikarbóna
pici só
Díszítés: porrá őrölt nyírfacukor, cukormentes lekvár
A túróhoz hozzáadtam a 3 tojás sárgáját, a mazsolát, pici szódabikarbónát és fahéjat, nyírfacukorral édesítettem majd jól összekevertem. A túrós masszába beleforgattam a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felvertem, majd ezt is óvatosan hozzákevertem a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntöttem, majd 180 fokon 45 percig sütöttem.
Szeletelés után porrá őrölt nyírfacukorral és cukormentes lekvárral tálaltam.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Itt egy újabb verzió!Mivel a párom nagy mákimádó - valljuk be egészséges az, így nem tagadhatom meg tőle - rétegeztem bele egy nagy adag mákot, amit én kávédarálóban szoktam nyírfacukorral megőrölni.
Nem tudom ki hogy van vele, de én például nagyon ritkán készítettem, mert hosszadalmas az elkészítése, ráadásul a rizst is kevergetni kell a főzés alatt. Ha sütök-főzök, sokfélét csinálok egyszerre, odafigyelek például arra is, hogy ha bekapcsolom a villanysütőt, akkor többfélét is készítsek benne, ha már egyszer jó meleg!
A rizskoch-t azonban főzni is kell, sütni is kell... túl macerás ...
Na de a zabkoch! Jó-jó ezt is kell főzni és sütni is, de sokkal gyorsabb és sokkal egyszerűbb... ugyanolyan finom, viszont energiadúsabb és a rosttartalmáról sem szabad megfeledkezni!
Hozzávalók:
100 gr lágy zabpehely2 dl tej
2 dl víz
250 gr zsírszegény túró
3 tojás
nyírfacukor ízlés szerint
fél narancs- vagy citrom leve
pici fahéj
mazsola
pici szódabikarbóna
pici só
Díszítés: porrá őrölt nyírfacukor, cukormentes lekvár
Így készítettem:
A 100 gr lágy zabpehelyből a 2 dl tejjel és a 2 dl vízzel zabkását készítettem, - itt a ZABKÁSA ALAPRECEPT- melyet egy picit édesítettem nyírfacukorral. Amikor elkészült, hagytam kihűlni, közben többször átkevertem.A túróhoz hozzáadtam a 3 tojás sárgáját, a mazsolát, pici szódabikarbónát és fahéjat, nyírfacukorral édesítettem majd jól összekevertem. A túrós masszába beleforgattam a kihűlt zabkását. A 3 tojás fehérjét pici sóval habverővel felvertem, majd ezt is óvatosan hozzákevertem a kész túrós, zabos masszához.
Az egészet egy 20x25 cm-es szilikon formába öntöttem, majd 180 fokon 45 percig sütöttem.
Szeletelés után porrá őrölt nyírfacukorral és cukormentes lekvárral tálaltam.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Itt egy újabb verzió!Mivel a párom nagy mákimádó - valljuk be egészséges az, így nem tagadhatom meg tőle - rétegeztem bele egy nagy adag mákot, amit én kávédarálóban szoktam nyírfacukorral megőrölni.
Jó étvágyat!
2015. március 19.
Papp Anikó
BioWell tanácsadó
fitoterapeuta természetgyógyász