Szeretnél valami csokisat, édeset, olcsót, gyorsat, ráadásul finomat és egészségeset? Itt van...
Időhiányban szenvedők és édesszájúak kedvence lesz ez a finom ropogós zabkeksz!
Csak összedobod a hozzávalókat kutyulsz rajta egyet és máris adagolhatod a sütőpapírra, kis lapítás, zsupsz be a sütőbe, 10 perc és kész is!Készítettem már zabmorzsát, gyümölcsös zabkekszet, de az megpuhult és én szerettem volna valami igazánropogósat, édeset, gyorsat, finomat és természetesen egészségeset is! Ez a zabkeksz végre minden igényt kielégít!
Itt a gyors ropogós recept:
Hozzávalók:- 15 dkg puha vaj
- 6 dkg barna cukor - nekem kókuszcukrom volt épp itthon
- 6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer - nyírfacukor, de lehet eritrit is
- 1 tojás
- 15 dkg lágy zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt - én az utóbbit használtam most
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- ½ kávéskanál étkezési szódabikarbóna
- 1 csipet himalája só
- pár kocka eritrites csokoládé
- ízlés szerint durvára vagdalt dió - lehet bele tenni, de ezt most kihagytam
- tetszőleges aszalt gyümölcs - nálam cukormentes sárgabarack, datolya és vörös áfonya
Így csináld, ha több időd van:
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, tegyél szilikonlapot/sütőpapírt egy nagyobb méretű tepsibe- Keverd össze a zabpelyhet a liszttel, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal.
- A vajat keverd habosra a kétféle cukorral együtt, majd add hozzá a tojást.
- A felaprított csokit keverd össze a lisztes keverékkel, végül add hozzá a cukros – tojásos keveréket is és egy fakanál segítségével alaposan dolgozd össze.
Így készítsd, ha nagyon sietsz:
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, tegyél szilikonlapot/sütőpapírt egy nagyobb méretű tepsibe- Ha a fenti pepecseléshez nincs kedved, akkor mindent dobálj bele egy tálba és keverd jól össze, így is sikerülni fog a recept!
- A tésztából egymástól 5 centiméterre, diónyi adagokat tegyél a tepsire, majd nedves ujjal kicsit lapítsd el, hogy korongokat kapj.
- A tallérokat süsd 10 – 12 perc-ig.
- A zabpehely miatt a keksz megőrzi ropogós frissességét, a fahéj pedig kerekké varázsolja a sütemény ízvilágát, az aszalt gyümölcsök pedig nem puhítják meg a kekszet.
Előnye, hogy akár 1 hétig is eláll, persze ha van ideje!
TIPP: Ha esténként jön rád a nassolási vágy, egyél ropogós zabkekszet!
Ha reggelente gondjaid vannak az anyagcseréddel, teszteld le a ropogós zabkekszet! ( a zabpehely fogyasztásának emésztésserkentő, anyagcsere javító hatása is van!)
2015. május 19.
BioWell - Anikó
Sőt, ha regisztrálsz a BioWell webáruházban, akkor 1000.-Ft-tal hozzájárulunk a konyhapénzedhez is!
Kattints a részletekért: Beszállunk a konyhapénzbe!
Regisztrációhoz kattints ide --- >>> REGISZTRÁCIÓ A BIOWELL NATURA WEBÁRUHÁZBA