BioWell Természetes Egészség és Szépség

BioWell Természetes Egészség és Szépség

Barátom a palacsinta

2015. július 09. - biowellnatura

ALAKBARÁT módon... már megint palacsinta! És még mindig imádom!

A palacsinta az egyik legismertebb és legközkedveltebb édesség, hiszen nagy gasztro-tudás nem szükséges hozzá! Emlékszem, gyermekkoromban ez volt az első édesség, melyet megtanultam és utána mindig magam készítettem. Azóta csak megreformálni próbálom, hogy kevésbé hízlaljon.
Mai palacsintám tej-, cukor- és fehérlisztmentes!

Biztosan ismeritek a lisztmentes banános palacsintát... banán szétnyomkodva, tojás felverve, ez a kettő összekeverve és már sülhet is egy kevés kókuszolajon. Ezt is kipróbáltam, de...

1./ túlságosan sült banán íze volt, nem hasonlított a palacsintára
2./ nagyon könnyen szakadt, nehéz volt a kis korongokat kisütni

Így született meg a gondolat - nemcsak én gondolkodtam el ezen, hanem más recept reformerek is - hogy azért tegyünk bele egy kis lisztet, no de nem azt a simát... hanem zabpehelylisztet!

A gondolat megszületése után jött a megvalósítás is, a palacsinta hozzávalói:

2 db érett banán
3-4 db tojás (méretétől függően)
50-60 gr zabpehelyliszt
1-2 ek nyírfacukor - ízlés szerint
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg - a kedvenc fűszereim
pici
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése:

Mint minden palacsinta... keverd össze a hozzávalókat és süsd ki!
Pontosabban pár mondatban: Nyomkodd össze villával a banánokat, verd fel a tojásokat, e két összetevőt keverd össze, fűszerezd ízlés szerint, majd keverd bele a zabpehelylisztet is. Pár percet hagyd állni, hogy a zabpehelyliszt kicsit megszívja magát, így sűrűbb lesz a tészta. Forrósítsd a serpenyődet! Pici kókuszolajon kis korongokat alakíts benne egy kanál segítségével - az én serpenyőmben kb 2-3 db fér el egyszerre - és mindkét odalát süsd szép "pirosra"!

TIPP:
1. Nemcsak zabliszttel, hanem lágy zabpehellyel is finom, ebben az esetben azonban vagy több tojás szükséges bele, vagy egy pici növényi tejet is kell hozzáadni, hogy a zab kellőképpen meg tudjon puhulni.
2. Minden újabb adag serpenyőbe helyezésekor tegyél a serpenyőbe újra egy pici kókuszolajat is, hiszen a tésztában nincs!

Az én palacsintámat levendulás baracklekvárral tálaltam :-) Receptje itt: Sárgabarack lekvár
Cukormentes lekvárokat itt találsz: Cukormentes lekvárok

Palacsinta! Én így szeretlek!


2014. október 23.
Papp Anikó
BioWell tanácsadó
fitoterapeuta természetgyógyász

A bejegyzés trackback címe:

https://biowellnatura.blog.hu/api/trackback/id/tr167612812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása